Sommerudstilling 2013

Marianne
Birthe

Søndag den 16. juni holdt vi fernisering på årets sommerudstilling. Her havde vi inviteret 2 dygtige kunstnere, der sammen spænder vidt i det kunstneriske univers, nemlig Birthe Anhøj, der maler store abstraktioner, mens Marianne Lodahl Mortensen maler naturalistiske billeder i spændende farvekombinationer.

Birthe Anhøj

Der er lagt op til masser af farver og store armbevægelser i galleriet, der fyldes af Birthes ekspressive abstrakte malerier. De lyser af farveglæde og rytme og kalder på følelser som ro, nysgerrighed og lyst til at danse.

Birthe begyndte sin maler-karriere som efterlønner for ca. 8 år siden, men har udviklet sig meget med hensyn til både materialer og genre. Sin inspiration henter hun gerne i naturen, men også Bibelens univers og salmerne drages ind Hun er præget af både de store "gamle" malere som Turner, Monet, Van Gogh og Jorn, men også nulevende kunstnere som Per Kirkeby og Maja Lisa Engelhardt er tydelige inspiratorer til Birthes stil.i de forunderlige farveeksplosioner på lærredet. 

Selv siger hun om det at male: ”Det er ekstremt spændende at arbejde med farver og fantasi i denne branche, og hver gang man står foran et hvidt lærred er det en ny udfordring, man ved aldrig helt hvor man ender.” Men det ser ud til at ende godt – og til undren og eftertanke for os, der får lov at kigge på.

Se mere på hendes hjemmeside: www.galleri-bathya.dk

 

Dalen

Marianne Lodahl Mortensen

Marianne maler oftest bibelske motiver, og til denne udstilling kredser hun om de store linjer i Bibelen: Skabelsen, syndefaldet, frelsen og genoprettelsen. Der vil både være malerier lavet med oliemaling og mindre værker i akvarel og tush – medier, som Marianne har brugt flittigt gennem sin mangeårige maler-karriere. 

Billederne er kendetegnet ved en stor dygtighed som tegner, og dertil kommer de spændende farvekompositioner, der gløder beskueren i møde.

Ét af Mariannes mål med sin kunst er at gøre verden rigere for dem, der ser billederne – og mon ikke også det lykkes med denne udstilling?

Se mere på hendes hjemmeside: www.gallerisela.dk

 

Akvarel
Olie
Tush

Kalender

08.07.2022

To gange Helle

Kom til fernisering på ny udstilling med Helle Noer og Helle Viftrup søndag den 31. juli kl. 14-17.