Birthe Engedal

Birthe Engedal Nissen

I sommeren 2015 kunne man opleve to kunstnere i Galleri Bibelland. I selve galleriet var det Birthe Engedal Nissen, der fyldte væggene med sine billeder. Birthe bor i Christiansfeld og begyndte at male porcelænsmaling, da hun var ganske ung. Efter en længere pause genoptog hun interessen for 15 år siden, da hun i Afrika kom i kontakt med lokale malere, og nu maler hun malerier i flere forskellige stilarter.

Den gode hyrde

På udstillingen i Galleri Bibelland dækker billederne temaer, der ligger temmelig langt fra hinanden, nemlig Afrika og Grønland. Afrika-billederne er især inspireret af Birthes 3-årige ophold i Cameroun, og Grønlandsbillederne danner med deres kolde farver og storladne indtryk en flot kontrast til de farvemættede og varme motiver fra Afrika.

Også Bibelen er tema for en del af udstillingen - her lader Birthe sig inspirere af bl.a. hyrdemotivet og opstandelsen, som hun fortolker i nutidig stil.

Kvinde ved ildsted
Afrikansk bil
Himmelbroen
Himmelbjerget

I gangen og cafeen udstiller Helle Noer sine nyeste malerier - de fleste lavet specielt til denne udstillig.

Noer bor i Brejning tæt ved galleriet og har malet for alvor i omkring 15 år. Hendes "varemærke" er hænderne, som også har fundet vej til flere af billederne på udstillingen. Her er de brugt som Guds hænder, der bærer mennesket - en sandhed, der kan være svær at se i den virkelige verden. I det hele taget ynder Noer at male billeder af det usynlige - fordi hun selv har brug for at kunne se det. 

For tiden er Noer også meget optaget af længslen - især længsel efter evigheden - og det giver sig udtryk på forskellig måde på udstillingen.  

Kalender

08.07.2022

To gange Helle

Kom til fernisering på ny udstilling med Helle Noer og Helle Viftrup søndag den 31. juli kl. 14-17.