Birthe Engedal

Birthe Engedal Nissen

I sommeren 2015 kunne man opleve to kunstnere i Galleri Bibelland. I selve galleriet var det Birthe Engedal Nissen, der fyldte væggene med sine billeder. Birthe bor i Christiansfeld og begyndte at male porcelænsmaling, da hun var ganske ung. Efter en længere pause genoptog hun interessen for 15 år siden, da hun i Afrika kom i kontakt med lokale malere, og nu maler hun malerier i flere forskellige stilarter.

Den gode hyrde

På udstillingen i Galleri Bibelland dækker billederne temaer, der ligger temmelig langt fra hinanden, nemlig Afrika og Grønland. Afrika-billederne er især inspireret af Birthes 3-årige ophold i Cameroun, og Grønlandsbillederne danner med deres kolde farver og storladne indtryk en flot kontrast til de farvemættede og varme motiver fra Afrika.

Også Bibelen er tema for en del af udstillingen - her lader Birthe sig inspirere af bl.a. hyrdemotivet og opstandelsen, som hun fortolker i nutidig stil.

Kvinde ved ildsted
Afrikansk bil
Himmelbroen
Himmelbjerget

I gangen og cafeen udstiller Helle Noer sine nyeste malerier - de fleste lavet specielt til denne udstillig.

Noer bor i Brejning tæt ved galleriet og har malet for alvor i omkring 15 år. Hendes "varemærke" er hænderne, som også har fundet vej til flere af billederne på udstillingen. Her er de brugt som Guds hænder, der bærer mennesket - en sandhed, der kan være svær at se i den virkelige verden. I det hele taget ynder Noer at male billeder af det usynlige - fordi hun selv har brug for at kunne se det. 

For tiden er Noer også meget optaget af længslen - især længsel efter evigheden - og det giver sig udtryk på forskellig måde på udstillingen.  

Kalender

16.02.2023

Så er der fernisering...

Søndag d. 26. marts kl. 14-17 på en udstilling med Hanne Madsen og mundmaleren Ann Lund Wahlberg.[more]