Karsten Auerbach

Karsten Auerbach

Karsten Auerbach udstillede i hele galleriet med sine meget varierede billeder, der spænder fra "grænseoverskridende" acrylbilleder over landskabsakvareller til intense "kalligrafiske digte" med menneskekroppe.

Karsten har en nærmest livslang karriere i de kreative fag bag sig og er meget alsidig i sine værker, der spænder fra små akvareller til store rumudsmykninger. Ud over det arbejder han med kunstprojekter, hvor helt almindelige mennesker får lov at prøve kræfter med at udtrykke sig i det visuelle sprog.

Selv maler Karsten mennesker. Allerede i et job på LEGO lærte han, hvordan man kunne gøre ansigter og kroppe levende, selvom klodserne var firkantede, og hans erfaring med gadeteater, ballet og pantomime har givet ham en indre følelse af, hvordan figurerne skal være. Sidste skud på stammen er de kalligrafiske billeder med inspiration fra Kina, der også har været med på udstillinger i Beijing og Kunming. 

Til frihed

Om sit forhold til kristendommen og det at male fortæller Karsten selv: "Jeg er ikke vokset op med kristendommen, men brugte de fleste af mine teenageår på andre religioner, før jeg som 21-årig blev kristen. Jeg har altid prøvet at bevare denne tilgang, de ”nye øjne”. Prøvet at lade være med at forfalde til det indforståede – også i mit billedsprog. Jeg har altid haft mere lyst til at skabe NYE symboler for Gud. Fortælle tingene på nye måder.

I nærheden

Jeg er også nær pårørende til en psykisk syg. Det er forbundet med stor smerte. I nogen tid har jeg givet mig selv lov til at male menneskefigurer som udtrykker lidelse. For nogle uger siden begyndte jeg at lægge guld på disse malerier (i den græske og russiske kristendom er guldet symbol for Evigheden og Guds nærvær). På en eller anden måde blev det en bøn, der var dybere end ord – at kunne tage de værste og grimmeste følelser med helt ind i dette Nærvær."

Se Karstens kunst på www.auerbach-art.dk 

Kalender

08.07.2022

To gange Helle

Kom til fernisering på ny udstilling med Helle Noer og Helle Viftrup søndag den 31. juli kl. 14-17.