Thorbjørn Brunander Sund

I foråret 2022 udstillede den 48-årige naturfotograf Thorbjørn Brunander Sund fra Tistrup i Vestjylland et udvalg af sine naturfotos.

Thorbjørn har arbejdet med fotografering på halvprofessionelt plan de sidste 25 år, men har haft interessen siden 4-års alderen.

Han færdes meget i de syd- og vestjyske landskaber samt vores nabolande med sit kamera eller flyver med sin drone over seværdige motiver.

På udstillingen viste han eksempler på dyr, fugle, blomster og landskaber, som er blevet indfanget og omsat til lærred- eller plakattryk. Thorbjørn arbejder med alt fra vidvinkel til store landskabspanoramaer over macroobjektiv ved blomster og insekter til lange teler for at komme tæt på spændende fugle og dyr.

En sektion i udstillingen var optaget på den tyske Nordsø-ø Helgoland, som er et af hans yndlingsrejsemål, hvor han kommer tæt på sæler og suler. Gæsterne på udstillingen fik også eksempler på fotografens store interesse for nærmøder med rådyr, som han specielt møder på Endelave. En stribe billeder har sol og silhouetter som hovedtema. Og der bliver også plads til at komme i fugleperspektiv, da Thorbjørn ofte anvender flyvemaskine og drone til at få overblik over sine motiver.

Thorbjørn Brunander Sund

Kalender

04.07.2023

Efterår 2023

Resten af året udstiller Birthe Jespersen og Alberte Grube Bojesen i galleriet.