Galleriets historie

Bibelland bliver til Galleri Bibelland

Tidligere overlærer Gert Grube har siden 1973 arbejdet med skulpturer, der illustrerer de bibelske skikkelser eller store livstemaer som lidelse, smerte og kærlighed. 

I 1983 åbnede Gert Grube sit private "Bibelland" ved bopælen i Gårslev ved Fredericia. Der er nu en samling af 42 skulpturer, som med årene har været et meget brugt udflugtsmål.

Samlingen flyttede palmesøndag 2011 til det nedlagte missionshus i Brejning få kilometer fra Gårslev. 

"Skulpturerne belyser jo hele Bibelen fra skabelsen i Første Mosebog til Johannes Åbenbaring. Det ville jo være lidt synd, hvis den blev spredt for alle vinde, den dag jeg ikke er her mere," fortæller Gert Grube i en artikel i Kristeligt Dagblad den 7. april 2011. 

Gert Grube har testamenteret sin samling til Indre Mission med det formål, at skulpturerne kunne bevares som en helhed og stadig være tilgængelig for et stort publikum. 

"Vi ville ikke bare gemme Gerts værker hen i et hjørne, men skabe nogle rammer, hvor kunstnere, børn og voksne også kan arbejde med kunst og se kunst. Med rammerne i det gamle Brejning Missionshus har vi fået perfekte muligheder for såvel udstillinger som faciliteter til den skabende proces," sagde daværende formand for bestyrelsen, Per Søgaard, i forbindelse med åbningen af galleriet.

Kalender

16.02.2023

Så er der fernisering...

Søndag d. 26. marts kl. 14-17 på en udstilling med Hanne Madsen og mundmaleren Ann Lund Wahlberg.[more]