Vision og historik

Brejning er det nye hjemsted for Galleri Bibelland. 

Bibelland har eksisteret siden 1983. Det er etableret af Gert Grube fra Gårslev, som i mere end 30 år har arbejdet med kristen symbolkunst. I 2008 tilbød Gert Grube, at han ville testamentere hele sin samling til Indre Mission, hvis Indre Mission til gengæld forpligter sig på at bevare Bibelland, så længe der er basis for det.

Her kan I se en lille film fra 1987 om Gert Grube og hans arbejde.

I slutningen af 2010 blev Brejning Missionshus ledigt, da den lokale IM menighed valgte at flytte sammen med Børkop i det nye missionhus "Arken". Det gav plads til, at det 75 år gamle hus efter åbningen Palmesøndag 2011 kan huse Galleri Bibelland.

Visionen er, at ...Galleri Bibelland skal være et udstillingsvindue og eksperimenterende værksted for kristen kunst i Danmark med folkelig kunstformidling for øje. Målet er at give børn, unge og ældre mulighed for at træde et skridt nærmere Gud i mødet med kunsten.

Generalsekretær for Indre Mission Thomas Bjerg Mikkelsen glæder sig over, at projektet nu har fundet faste rammer:

"Det passer fint ind i den kultur, der rører sig i Indre Mission og skaber rum for udvikling. Vi ser det som en videreudvikling både af det arbejde, Gert Grube siden 1983 har udført gennem Bibelland i Gårslev, og det arbejde, Helle Noer har udført som kreativ medarbejder i IM. De er begge med i bestyrelsen for projektet," siger han i en pressemedelelse.

Kalender

20.02.2024

Forår 2024

Fernisering på udstilling med Bo Schultz Palmesøndag kl. 14